CAUTA PRODUS
PRIMA PAGINANOUTATI/STIRI PRODUCATORISUSTINERE TEHNICACUM COMANDCONTACT
 
COMENZI, SOLICITARE
DETALII SI PRETURI
 
  Noutati/Stiri

ELNEC_logo_200.gif

15.ian.2014

Utilizarea CreditBox la c.i. din categoria
Sustinere ISP Platita

In ultima vreme apar pe piata din ce in ce mai multe circuite integrate (c.i.) programabile ISP si cu complexitate ridicata. Evident, Elnec introduce toate aceste c.i. in listele programatoarelor sale. De ex. in 2013 Elnec a introdus in liste peste 5.000 de c.i. in 10-12 actualizari oficiale si gratuite. Iar acest numar de noi c.i. de introdus in liste este asteptat sa creasca in perioada de timp urmatoare.

Pentru fiecare nou c.i. introdus in listele programatoarelor, Elnec trebuie sa dezvolte cate un algoritm, sa-l testeze in amanunt si sa-l omologheze prin introducerea in lista oficiala si intr-o actualizare de software. Este un efort important si costisitor. O parte din costuri sunt acoperite prin pretul adaptoarelor de programare atunci cand noile c.i. introduse in liste necesita un astfel de adaptor de programare. Insa in ultima vreme tot mai multe c.i., cu complexitate mare si care implica algoritmi de programare laboriosi, c.i. care insa de multe ori au o utilizare sporadica la clientii nostri, sunt programabile ISP fara a necesita adaptor de programare, ceea ce face ca Elnec sa nu mai poata sustine singur costurile de dezvoltare de noi algoritmi pentru aceasta categorie de c.i..

Elnec ar fi avut optiunea de a elimina gratuitatea la descarcarile de actualizari de software. Totusi ar fi fost o solutie neadecvata. De aceea, Elnec a decis sa caute o metoda de a izola exact acele c.i. cu complexitate mare care sunt programabile ISP si sa introduca plata la manipulare NUMAI pentru acestea SI NUMAI atunci cand sunt programate via ISP. Astfel, aceste c.i. pot fi manipulate (citire, stergere, programare, verificare) in continuare gratuit atunci cand sunt asezate direct in soclul ZIF al programatorului sau prin intermediul unui adaptor de programare. Dar daca utilizatorul prefera sa le programeza via ISP atunci va trebui sa plateasca un cost mic / operatiune. C.i. evocate prin aceasta descriere intra astfel in categoria c.i. cu Sustinere ISP Platita.

Dupa cum spuneam mai sus, Elnec introduce anual peste 5.000 de c.i. in liste, cifra valabila pentru anul 2013 si care va creste in anii urmatori. Din acestea cca. 25% sunt programabile ISP. Iar cca. 10% intra acum in categoria c.i. cu Sustinere ISP Platita, cu mentiunea ca manipularea ramane in continuare gratuita chiar si pentru acestea daca programarea nu se face ISP, ci prin intermediul unui adaptor de programare (sau, daca este posibil, direct in soclul ZIF).

Cum functioneaza conceptul Sustinere ISP Platita? In continuare voi spune detaliile necesare. Elnec a introdus un accesoriu denumit CreditBox, sub forma unui mic dongle care sta intr-un port USB al PC-ului conectat la programator. CreditBox contine un anumit numar de credite virtuale, 25.000, 100.000 sau 500.000 de credite, in functie de model (3 tipuri disponibile). La fiecare operatiune de programare a unui c.i. din categoria Sustinere ISP Platita se scade de regula 1 credit din cele continute in CreditBox. La c.i. mai complexe si cu utilizare sporadica se pot scadea 2 sau mai multe credite.

creditbox3b.jpg creditbox2b.jpg creditbox_inpc_b.jpg

Un CreditBox este valabil 10 versiuni de software. De ex. daca a fost instalat si utilizat prima data la versiunea 3.02 a programului de control PG4UW, atunci valabilitatea se intinde pana la versiunea 3.11 inclusiv. La upgrade la versiunea 3.12 va fi necesar ca utilizatorul sa achizitioneze un nou CrediBox, indiferent daca a consumat creditele din CreditBox curent sau nu. De regula, Elnec lanseaza cca. 10 versiuni de software anual, deci se poate estima ca valabilitatea unui CreditBox se intinde pe durata unui an.

Sunt disponibile 3 versiuni de CreditBox. Astfel, CB-25k contine 25.000 de credite,
CB-100k contine 100.000 de credite iar CB-500k contine 500.000 de credite. CB-25k este adecvat pentru dezvoltatori, CB-100K pentru utilizatori cu volum de programare mic-mediu iar CB-500k pentru utilizatori cu volum mare de programare.

Costurile reale pe care le suporta utilizatorul variaza de la 0,01 USD / credit la CB-25k si scad pana la 0,003USD / credit la CB-500k.

In ultimile versiuni ale programului PG4UW exista indicatii detaliate privind utilizarea CreditBox la c.i. cu Sustinere ISP Platita si se afiseaza in permanenta nivelul creditului disponibil in CreditBox.

La c.i. din categoria celor cu Sustinere ISP Platita, operatiunile care consuma credite sunt operatiunile de citire, stergere, programare si verificare c.i. via ISP.

Doresc sa subliniez ca este important sa intelegeti conceptul explicat aici. Este foarte probabil ca multi utilizatori sa nu fie afectati in nici un fel de conceptul Sustinere ISP Platita. In imaginea de mai jos, c.i. din categoria Sustinere ISP Platita sunt reprezentate in zona rosie. Dar ele fac parte din acea categorie NUMAI cand sunt programate ISP. De asemenea, nu toate c.i. programabile ISP necesita credite cand se programeaza ISP - numai cele mai complexe. Zonele verzi reprezinta c.i. la care manipularea nu necesita credite / CreditBox.

creditbox.png
Deci, inainte de a va ingrijora de cresterea costurilor dvs., cititi cu atentie cele de mai sus si contacti Alexe Electronice AE pentru detalii. Va stam cu placere la dispozitie.

Lectura suplimentara:
Situl Elnec, aici.


Cristian AlexeELNEC_logo_200.gif 02.ian.2014

Reduceri importante de pret la programatoarele Elnec si la adaptoarele de programare


Cele mai uzuale programatoare Elnec beneficiaza de reduceri de 5% .. 10% fata de preturile standard. Adaptoarele de programare Elnec au o reducere de 5% fata de preturile standard. Reducerile de pret sunt consemnate pe situl nostru.

Cu aceste reduceri produsele Elnec au la noi cele mai bune preturi din Europa. Luati in considerare acest aspect pe langa faptul ca sunt produse deosebit de flexibile si de robuste, cu o asistenta tehnica exceptionala. Unele din programatoarele Elnec au o garantie de 3 ani.


ELNEC_logo_200.gif 01.aug.2012

Elnec lanseaza programatorul BeeProg2C


Elnec a lansat in productie programatorul BeeProg2C, care inlocuieste venerabilul,BeeProg+ in linia de programatoare universale. BeeProg2C se bucura de aceleasi caracteristici care au consacrat Elnec ca producator de top in domeniul programatoarelor de c.i.: robustete, flexibilitate, sustinere tehnica de exceptie si 3 ani garantie.

BeeProg2C se conecteaza la PC prin intefata USB si are o viteza de programare foarte mare, identica cu viteza de programare a lui BeeProg2, probabil cea mai mare viteza de programare in clasa sa.

Detalii despre BeeProg2C: vedeti aici.
 
Termeni si conditii   ANPC   Autorizare reciclare DEEE © 2021 ALEXE-ELECTRONICE.RO
Prieteni